Arganový olej

Arganový olej se získává z jádra plodu arganového stromu (Argania spinosa). Tento divoký trnitý strom, přezdívaný „strom života“, roste výhradně v jihozápadním Maroku. Arganovník může dorůst až osmi až deseti metrů a může se dožít až dvou set let.

Arganový olej je bohatý na kyselinu olejovou, která má změkčující vlastnosti. Dělá pokožku jemnou, pružnou a zářivější. Olej má navíc vysokou hladinu kyseliny linolové (omega-6), která je nezbytná, protože si ji lidské tělo neumí syntetizovat. Je známý pro důležitou roli, kterou hraje ve struktuře buněčných membrán. Tento olej snižuje transepidermální ztrátu vody obnovením hydrolipidického filmu. Pleť je hydratovaná a vypadá mladší.

blank

Oleje s vysokým obsahem kyseliny linolové se doporučují v kosmetických přípravcích pro pleť náchylnou k akné, protože tato mastná kyselina pomáhá regulovat tvorbu kožního mazu a kontrolovat tvorbu kožního mazu.

Díky obsahu tokoferolu je ideální v boji proti stárnutí a vysoušení pokožky. Je ideální pro posílení vlasů a nehtů.

Arganový olej je vysoce ceněný v kosmetickém průmyslu, který se používá v mnoha produktech péče o pleť a masážích. Mnoho laboratoří jej také používá v mýdlech a v produktech pro péči o nehty a vlasy.

Mohlo by se vám líbit

Napsat komentář