Arganový olej

Arganový olej sa získava z jadra plodu arganového stromu (Argania spinosa). Tento divoký tŕnistý strom, prezývaný „strom života“, rastie výhradne v juhozápadnom Maroku. Arganovník môže dorásť až do ôsmich až desiatich metrov a môže sa dožiť až dvesto rokov.

Arganový olej je bohatý na kyselinu olejovú, ktorá má zmäkčujúce vlastnosti. Robí pokožku jemnú, pružnú a žiarivejšiu. Olej má navyše vysokú hladinu kyseliny linolovej (omega-6), ktorá je nevyhnutná, pretože si ju ľudské telo nevie syntetizovať. Je známy pre dôležitú úlohu, ktorú zohráva v štruktúre bunkových membrán. Tento olej znižuje transepidermálnu stratu vody obnovením hydrolipidického filmu. Pleť je hydratovaná a vyzerá mladšia.

blank

Oleje s vysokým obsahom kyseliny linolovej sa odporúčajú v kozmetických prípravkoch pre pleť náchylnú na akné, pretože táto mastná kyselina pomáha regulovať tvorbu kožného mazu a kontrolovať tvorbu kožného mazu.

Vďaka obsahu tokoferolu je ideálny v boji proti starnutiu a vysúšaniu pokožky. Je ideálny na posilnenie vlasov a nechtov.

Arganový olej je vysoko cenený v kozmetickom priemysle, ktorý sa používa v mnohých produktoch starostlivosti o pleť a masážach. Mnoho laboratórií ho tiež používa v mydlách av produktoch starostlivosti o nechty a vlasy.

Mohlo by se vám líbit

Zanechať komentár